★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Doucheputje ontstoppen

Doucheputje ontstoppen? Schakel snel een ontstoppingsbedrijf in!
 •  24/7 spoedservice
 • Deskundige rioolexperts
 • Vakmanschap gegarandeerd
 • Door heel Nederland
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Probleem snel opgelost
 • Geen voorrijkosten of parkeerkosten
 • Garantie op onze diensten
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Helder in de kosten
 • Scherpe tarieven
 • In 1 keer probleem opgelost

Voor ontstoppingen, rioolproblemen, lekkages en alle loodgieterwerkzaamheden kunt u bij ons terecht!

Geen spoed en benieuwd naar de kosten?

Heb jij last van een verstopt doucheputje? Dit is een veelvoorkomend probleem dat met de juiste aanpak gemakkelijk kan worden verholpen. In dit artikel delen wij onze handige tips en adviezen om het doucheputje snel en gemakkelijk te ontstoppen, zodat je weer kunt genieten van een frisse en schone badkamer.

Het is belangrijk om regelmatig je doucheputje schoon te maken om verstoppingen te voorkomen. Maar als het putje toch verstopt raakt, zijn er een aantal methodes die je zelf kunt toepassen om het probleem op te lossen.

Belangrijkste punten om mee te nemen:

 • Zorg voor regelmatig onderhoud van je doucheputje om verstoppingen te voorkomen
 • Gebruik een ontstopper, ontstoppingsveer of chemisch ontstoppingsmiddel voor het ontstoppen
 • Volg altijd de instructies op bij het ontstoppen van jouw doucheputje
 • Laat de hulp van een professional inschakelen als je meerdere keren last hebt gehad van een verstopping of als de verstopping hardnekkig is
 • Voorkom toekomstige verstoppingen door regelmatig je doucheputje schoon te maken en gebruik te maken van een afvoerzeefje

Over RioolontstoppenProf

Bij RioolontstoppenProf zijn we gespecialiseerd in het ontstoppen van afvoeren en leidingen, waaronder doucheputjes. Ons bedrijf is actief in heel Nederland en we bieden 24/7 spoedservice bij verstoppingen en lekkages. We begrijpen hoe vervelend een verstopt doucheputje kan zijn en daarom staan we altijd voor je klaar met een snelle en effectieve oplossing.

Ons team bestaat uit ervaren professionals met de juiste kennis en gereedschappen om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen aan te pakken. We gebruiken de nieuwste technieken en materialen om ervoor te zorgen dat je doucheputje weer snel en probleemloos werkt.

Onze diensten

Bij RioolontstoppenProf bieden we een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waaronder:

 • Doucheputje ontstoppen
 • WC ontstoppen
 • Afvoer ontstoppen
 • Leidingen ontstoppen
 • Camera-inspectie
 • Lekdetectie

Of je nu te maken hebt met een verstopt doucheputje of een ernstigere lekkage, RioolontstoppenProf staat voor je klaar met professionele en betrouwbare dienstverlening.

Onze locaties

Ons ontstoppingsbedrijf is in heel Nederland actief. We hebben locaties in alle grote steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dit betekent dat we snel ter plaatse kunnen zijn, waar je ook bent in Nederland.

“Bij RioolontstoppenProf staan we altijd voor je klaar met een snelle en effectieve oplossing.”

Waarom raakt een doucheputje verstopt?

Een verstopt doucheputje is een vervelend probleem dat vaak voorkomt. Er zijn verschillende redenen waarom een doucheputje verstopt kan raken. Haar, zeepresten en vuil kunnen zich ophopen in de afvoerleidingen, waardoor het water niet meer goed kan wegstromen. Hierdoor ontstaan er verstoppingen en nare geurtjes. Het is belangrijk om je doucheputje goed te onderhouden om verstoppingen te voorkomen.

Als je het gevoel hebt dat je doucheputje niet goed doorloopt, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen voordat je het gaat ontstoppen. Controleer of er geen haar of zeepresten in de afvoer blijven hangen. Als je deze vuilresten verwijdert, is de kans groot dat je het doucheputje al hebt ontstopt. Als dat niet werkt, kan je gebruikmaken van andere methodes.

Een doucheputje dat verstopt is, kan vervelende consequenties hebben. Om dit probleem te voorkomen, moet je je doucheputje regelmatig onderhouden.

Methodes voor het ontstoppen van je doucheputje

Er zijn verschillende manieren om je doucheputje te ontstoppen. Een van de meest populaire methodes is het gebruik van een ontstopper. Door herhaaldelijk op en neer te bewegen met de ontstopper wordt er een vacuüm gecreëerd, waardoor de verstopping los kan komen. Een andere optie is het gebruik van een ontstoppingsveer of een chemisch ontstoppingsmiddel, hoewel wees voorzichtig bij het gebruik van deze middelen en volg de instructies.

Als je kiest voor een ontstoppingsveer, moet je deze voorzichtig in de afvoer steken en voorzichtig draaien. Op deze manier kan de veer de verstopping losmaken en verwijderen. Let er op dat je de leidingen niet beschadigt. Een chemisch ontstoppingsmiddel kan ook bruikbaar zijn, maar deze moet je voorzichtig en in kleine hoeveelheden toepassen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle methodes geschikt zijn voor elk type verstopping en voor elke soort afvoer. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met een professioneel ontstoppingsbedrijf zoals RioolontstoppenProf.

Do’s en dont’s bij zelf ontstoppen

Als je ons advies opvolgt, kun je gemakkelijk zelf je doucheputje ontstoppen. Hier zijn enkele belangrijke do’s en dont’s die je in gedachten moet houden bij het zelf ontstoppen van je doucheputje.

 • Do: Maak regelmatig je doucheputje schoon en verwijder haar en zeepresten. Dit helpt verstoppingen te voorkomen.
 • Do: Gebruik eerst een ontstopper om de verstopping los te maken. Dit is meestal de meest effectieve methode.
 • Do: Gebruik beschermende handschoenen en een bril als je chemische ontstoppingsmiddelen gebruikt.
 • Dont’s: Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen zonder beschermende handschoenen en bril. Deze middelen zijn schadelijk voor je huid en ogen.
 • Dont’s: Spoel geen hete vloeistoffen door de afvoer, dit kan leiden tot schade aan de leidingen.

Als je onzeker bent over het ontstoppen van je doucheputje, neem dan contact op met onze professionals van RioolontstoppenProf. We helpen je graag met het ontstoppen van je doucheputje en al je andere ontstoppingsproblemen.

Stappenplan voor het zelf ontstoppen van je doucheputje

Als je ons advies wilt opvolgen, gebruik dan dit stappenplan om je doucheputje makkelijk en snel te ontstoppen.

 1. Verwijder het rooster van het doucheputje.
 2. Haal zichtbaar vuil, zoals haar, uit de afvoer. Doe dit voorzichtig en gebruik eventueel een tang.
 3. Gebruik een ontstopper om de verstopping los te maken. Maak op en neer bewegingen om een vacuüm effect te creëren. Herhaal dit indien nodig.
 4. Spoel de afvoer door met warm water. Hiermee kun je de losgemaakte verstopping wegspoelen.
 5. Reinig het rooster grondig en plaats het terug.
 6. Voorkom toekomstige verstoppingen door regelmatig je doucheputje schoon te maken.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel van een verstopt doucheputje af komen. Probeer het zelf en ontdek hoe gemakkelijk het is om je afvoer weer te laten stromen.

Wanneer moet je een professional inschakelen?

Wij begrijpen dat je graag zelf het doucheputje wilt ontstoppen, maar soms heb je te maken met een hardnekkige verstopping die niet verdwijnt, zelfs nadat je verschillende methoden hebt geprobeerd. In dat geval is het raadzaam om een professionele ontstoppingsbedrijf zoals RioolontstoppenProf in te schakelen. Bij ons kun je rekenen op de juiste expertise en modernste gereedschappen om de verstopping in jouw doucheputje snel en efficiënt te verwijderen.

Waarom een professional inschakelen?

Onze vakmensen zijn ervaren en deskundig in het ontstoppen van alle soorten afvoeren, inclusief doucheputjes. Wij beschikken ook over de juiste beschermende middelen om te voorkomen dat we ons tijdens het werk snijden of producten op de huid krijgen. Het ontstoppen van een doucheputje vergt ook tijd en moeite. Tijdens de werkzaamheden kun jij je focussen op andere taken of lekker ontspannen in de tussentijd.

Kortom, aarzel niet om de hulp van een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen bij het ontstoppen van je doucheputje. Bij ons kun je terecht voor een snelle, veilige en effectieve oplossing.

Voorkomen van verstoppingen in je doucheputje

Om te voorkomen dat je doucheputje verstopt raakt, is regelmatig onderhoud essentieel. Bij RioolontstoppenProf adviseren we om het rooster van je doucheputje wekelijks schoon te maken en haar en zeepresten te verwijderen. Zo voorkom je dat deze resten zich ophopen in de afvoerleidingen en een verstopping veroorzaken.

Een afvoerzeefje kan ook nuttig zijn om te voorkomen dat vuil en haar in de afvoer terechtkomen. Deze zeefjes zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en zijn eenvoudig te installeren. Spoel daarnaast regelmatig je doucheputje door met heet water om eventuele ophopingen te verwijderen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de kans op verstopte doucheputjes verminderen en de levensduur van je afvoerleidingen verlengen. Als je meer advies wilt of als je een verstopt doucheputje hebt dat je zelf niet kunt ontstoppen, aarzel dan niet om contact op te nemen met RioolontstoppenProf. We helpen je graag verder.

Laat je doucheputje professioneel ontstoppen door RioolontstoppenProf

Als je het ontstoppen van je doucheputje liever uitbesteedt of als je te maken hebt met een hardnekkige verstopping, dan staan wij van RioolontstoppenProf voor je klaar. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontstoppen van allerlei soorten afvoeren, waaronder doucheputjes. Door onze expertise en professionele apparatuur zorgen wij voor een snelle en effectieve oplossing van al jouw ontstoppingsproblemen.

Met onze 24/7 spoedservice zijn wij altijd bereikbaar en streven wij naar een zo snel mogelijke oplossing van jouw probleem. Wacht niet langer en schakel onze vakmensen in door contact op te nemen.

Kosten van het ontstoppen van een doucheputje

Bij RioolontstoppenProf begrijpen we dat de kosten voor het ontstoppen van een doucheputje belangrijk zijn voor onze klanten. De totale kosten kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de verstopping en de benodigde werkzaamheden.

Daarom bieden wij een vrijblijvende offerte aan voor onze ontstoppingsdiensten. Dit geeft je een duidelijk idee van de totale kosten voor het ontstoppen van jouw doucheputje.

Bij RioolontstoppenProf zijn onze prijzen transparant en zorgen we ervoor dat je vooraf op de hoogte bent van de kosten. Ons doel is om onze klanten tevreden te stellen met betaalbare en kwalitatieve diensten.

doucheputje ontstoppen

Neem vandaag nog contact met ons op en krijg een gratis offerte voor het ontstoppen van jouw doucheputje!

Veelgestelde vragen over het ontstoppen van een doucheputje

Als professioneel ontstoppingsbedrijf krijgen wij regelmatig vragen over het ontstoppen van doucheputjes. Hier zijn enkele veelgestelde vragen:

  1. Hoe vaak moet ik mijn doucheputje schoonmaken?

Het is raadzaam om je doucheputje minstens één keer per week schoon te maken om verstoppingen te voorkomen. Verwijder haar en zeepresten met een borstel of een doek en spoel het putje goed door met warm water.

  1. Kan ik een chemisch ontstoppingsmiddel gebruiken?

Ja, je kunt een chemisch ontstoppingsmiddel gebruiken om een doucheputje te ontstoppen. Houd er wel rekening mee dat deze middelen schadelijk kunnen zijn voor je huid en ogen, dus gebruik altijd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. Lees ook de instructies op de verpakking zorgvuldig door en gebruik het middel niet te vaak.

  1. Hoe voorkom ik toekomstige verstoppingen?

Om toekomstige verstoppingen te voorkomen, is regelmatig onderhoud van je doucheputje essentieel. Verwijder haar en zeepresten na elke douchebeurt en spoel het putje goed door met warm water. Gebruik ook een afvoerzeefje om te voorkomen dat vuil en haar in de afvoer terechtkomen.

  1. Wat moet ik doen als de verstopping niet verdwijnt na het zelf ontstoppen?

Als je na het zelf ontstoppen van je doucheputje nog steeds last hebt van een verstopping, schakel dan een professional zoals RioolontstoppenProf in. Wij hebben de juiste apparatuur en expertise om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen.

  1. Wat zijn de kosten van het professioneel ontstoppen van een doucheputje?

De kosten van het professioneel ontstoppen van een doucheputje kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de verstopping en de benodigde werkzaamheden. Neem contact op met RioolontstoppenProf voor meer informatie over onze tarieven.

Neem contact op met RioolontstoppenProf voor het ontstoppen van je doucheputje

Heb je hulp nodig bij het ontstoppen van je doucheputje? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op! Onze professionele ontstoppingsdiensten zijn beschikbaar in heel Nederland en we bieden 24/7 spoedservice voor noodgevallen.

Bij RioolontstoppenProf hebben we jarenlange ervaring in het ontstoppen van allerlei soorten afvoeren, waaronder doucheputjes. Ons team van vakmensen beschikt over de juiste apparatuur om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen.

Als je geen zin hebt om zelf je doucheputje te ontstoppen of als je te maken hebt met een ernstige verstopping, laat het dan aan ons over. Bel ons nu of vul ons online contactformulier in op onze website om een afspraak te maken. We streven altijd naar een snelle en effectieve oplossing voor al jouw ontstoppingsproblemen.

FAQ

Hoe kan ik gemakkelijk en snel mijn doucheputje ontstoppen?

Om je doucheputje gemakkelijk en snel te ontstoppen, zijn er verschillende effectieve methodes die je kunt proberen. Een van de meest gebruikte methodes is het gebruik van een ontstopper. Door op en neer te bewegen met de ontstopper creëer je een vacuümeffect en kun je de verstopping losmaken. Je kunt ook een ontstoppingsveer of een chemisch ontstoppingsmiddel gebruiken. Let er echter op dat je deze voorzichtig gebruikt en de instructies opvolgt.

Wat zijn de do’s en dont’s bij het zelf ontstoppen van een doucheputje?

Bij het zelf ontstoppen van je doucheputje is het belangrijk om enkele do’s en dont’s in gedachten te houden. Een belangrijke do is om regelmatig je doucheputje schoon te maken en haar en zeepresten te verwijderen. Dit helpt verstoppingen te voorkomen. Een dont’s is het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen zonder beschermende handschoenen en bril. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor je huid en ogen. Volg altijd de instructies op en wees voorzichtig bij het ontstoppen.

Hoe voorkom ik verstoppingen in mijn doucheputje?

Om verstoppingen in je doucheputje te voorkomen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Maak het rooster regelmatig schoon en verwijder haar en zeepresten. Gebruik ook een afvoerzeefje om te voorkomen dat vuil en haar in de afvoer terechtkomen. Spoel daarnaast regelmatig je doucheputje door met heet water om eventuele ophopingen te verwijderen. Hierdoor blijft je doucheputje schoon en vrij van verstoppingen.

Wanneer moet ik een professional inschakelen voor het ontstoppen van mijn doucheputje?

Als je meerdere keren hebt geprobeerd om je doucheputje zelf te ontstoppen, maar de verstopping blijft terugkeren, is het raadzaam om een professional in te schakelen. Een professioneel ontstoppingsbedrijf zoals RioolontstoppenProf heeft de juiste apparatuur en expertise om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. Ze kunnen je helpen bij het ontstoppen en voorkomen van toekomstige verstoppingen.

Wat zijn de kosten van het ontstoppen van een doucheputje?

De kosten voor het ontstoppen van een doucheputje kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de verstopping en de benodigde werkzaamheden. Neem contact op met RioolontstoppenProf voor een vrijblijvende offerte en informatie over hun tarieven. Ze bieden transparante prijzen en zullen je vooraf informeren over de kosten.

Hoe vaak moet ik mijn doucheputje schoonmaken?

Het is raadzaam om je doucheputje regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld eens per maand. Hierdoor voorkom je ophopingen van haar en zeepresten, wat kan leiden tot verstoppingen. Het verwijderen van zichtbaar vuil en regelmatig spoelen met warm water helpt ook om je doucheputje schoon en goed functionerend te houden.

Geen spoed en benieuwd naar de kosten?

lekdetectie

Lekdetectie

Heeft u last van lekkage? Onze lekdetectie experts vinden snel de oorzaak zonder onnodige schade. Efficiënt en nauwkeurig.

Deelrenovatie

Deelrenovatie

Ontdek hoe deelrenovatie uw rioleringsproblemen kan oplossen, zonder de hinder en overlast van traditionele renovatiemethoden. Als RioolontstoppenProf zijn wij gespecialiseerd in deelrenovatie en bieden wij efficiënte oplossingen voor uw rioleringsproblemen. Lees...

Gasdetectie

Gasdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, uw specialistische partner voor gasdetectie en rioolontstoppingen. Wij zijn toegewijd aan het waarborgen van uw veiligheid en het beschermen van uw waardevolle eigendommen. Met onze jarenlange ervaring en een team van ervaren...

Rookdetectie

Rookdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, het bedrijf dat bekend staat om professionele rookinspectie om stankoverlast en rioolproblemen aan te pakken. Onze spoedservice is 24/7 beschikbaar in heel Nederland. In dit artikel zullen we uitleggen wat rookdetectie is en hoe het...

stankdetectie

Stankdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, dé expert in stankdetectie en stankverwijdering in heel Nederland. Heeft u last van vervelende stankproblemen in uw huis? Wij bieden geavanceerde stankinspectie en stankverwijderingsservices om snel en effectief de oorzaak van de...

Vaatwasser ontstoppen

Vaatwasser ontstoppen

Heb je problemen met een verstopte vaatwasser en wil je weten hoe je deze effectief kunt ontstoppen? Dan is dit artikel precies wat je zoekt! Wij delen handige tips en tricks om verstoppingen te verhelpen, zodat je vaatwasser weer schoon en goed functionerend is....

Wasmachine ontstoppen

Wasmachine ontstoppen

Heeft u ooit te maken gehad met een verstopte wasmachine? Dan weet u hoe vervelend dit kan zijn. Gelukkig staan wij van RioolontstoppenProf voor u klaar om het probleem op te lossen. Wij bieden onze diensten aan in heel Nederland en hebben 24/7 een spoedservice...

Wasbak ontstoppen

Wasbak ontstoppen

Heeft u last van een verstopte wasbak? Wij begrijpen hoe vervelend dit kan zijn. Een verstopte wasbak kan voor veel ongemak zorgen en zelfs leiden tot waterschade in uw woning. Gelukkig zijn er effectieve manieren om verstoppingen in uw gootsteen te verhelpen. Als...

Droger ontstoppen

Droger ontstoppen

Bij het gebruik van een wasdroger kan het voorkomen dat deze verstopt raakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, van een vies filter tot een verstopte luchtafvoerslang of condenswaterafvoer. Het is belangrijk om snel te handelen om schade aan je droger te...

Regenpijp ontstoppen

Regenpijp ontstoppen

Welkom bij RioolontstoppenProf! Wij zijn een landelijk werkend bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontstoppen van regenpijpen. Wij begrijpen dat een verstopping uw dagelijks leven kan verstoren en daarom bieden wij 24/7 spoedservice bij verstoppingen en lekkages....

20-icon

Jaar ervaring als ontstopper

Het vertrouwde adres van vele klanten.

De expertise van ontstoppingsdiensten

Effectieve oplossing bij al uw afvoer- en rioolproblemen. 

 

24/7 bereikbaar

Bij spoed kunt t u ons dag en nacht bereiken. Wij werken 365 dagen per jaar!

Z

Direct opgelost

Wij komen snel langs en lossen het probleem direct op. Een klus is in één keer geklaard bij ons!

Best beoordeeld

Onze klanten waarderen ons werk en beoordelen ons als uitstekend! 

Call Now Button