★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Riool aanleggen

Riool aanleggen? Schakel snel een ontstoppingsbedrijf in!
 •  24/7 spoedservice
 • Deskundige rioolexperts
 • Vakmanschap gegarandeerd
 • Door heel Nederland
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Probleem snel opgelost
 • Geen voorrijkosten of parkeerkosten
 • Garantie op onze diensten
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Helder in de kosten
 • Scherpe tarieven
 • In 1 keer probleem opgelost

Voor ontstoppingen, rioolproblemen, lekkages en alle loodgieterwerkzaamheden kunt u bij ons terecht!

Geen spoed en benieuwd naar de kosten?

Bij het aanleggen van een riool zijn er verschillende factoren waarmee we rekening moeten houden. Het doel is om een efficiënt, betrouwbaar en duurzaam afvalwatersysteem te creëren dat probleemloos functioneert. Of het nu gaat om het aanleggen van een riool voor een nieuwbouwproject of het vervangen van een bestaand systeem, de juiste aanpak is essentieel.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • De juiste diameter van de buizen is essentieel voor een goede werking van het rioolsysteem.
 • Een sifon is nodig om geurhinder te voorkomen.
 • Verstoppingen kunnen worden voorkomen door de juiste diameter van buizen te respecteren en de juiste hellingsgraad aan te houden.
 • Het is belangrijk om de wetgeving te volgen en regenwater te scheiden van ander afvalwater.
 • De kosten van riool aanleggen variëren, gebaseerd op verschillende factoren.
 • Voorbereidingen en graafwerkzaamheden zijn belangrijke stappen bij het aanleggen van riolering.
 • Het maken van verbindingen en het aansluiten op het hoofdriool zijn cruciale stappen in het proces.
 • De afwerking en verdichting van de sleuf is belangrijk om verzakkingen tegen te gaan.

De juiste diameter van de buizen bij riool aanleggen

Bij het aanleggen van een riool is het van groot belang om de juiste diameter van de buizen te gebruiken. De diameter wordt gemeten langs de binnenkant van de buis en varieert afhankelijk van het type afvoersysteem dat wordt gebruikt. Het is essentieel om de juiste diameter te respecteren om verstoppingen te voorkomen en een efficiënt afvoersysteem te creëren.

De verschillende afvoersystemen vereisen specifieke diameters voor optimale werking. Hier zijn de aanbevolen diameters voor enkele veelvoorkomende afvoersystemen:

 • Lekwaterafvoer van een cv: 32-40 mm
 • Wastafels en douches: 40-50 mm
 • Toilet: 90-110 mm

Het is ook belangrijk om te onthouden dat wanneer meerdere apparaten op dezelfde afvoer worden aangesloten, de grootste diameter moet worden gebruikt om verstoppingen te voorkomen.

Door de juiste diameter van de buizen te respecteren, zorg je voor een probleemloos rioolsysteem dat efficiënt afvalwater afvoert. Het bespaart je niet alleen tijd en geld, maar voorkomt ook problemen zoals verstoppingen en lekkages.

Met de juiste diameter van de buizen leg je een solide basis voor een goed functionerend rioolsysteem. Het is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het aanleggen van een riool en het zorgt voor een duurzaam en betrouwbaar afvoersysteem.

De rol van een sifon bij riool aanleggen

Bij het aanleggen van een riool is het belangrijk om een sifon te gebruiken om geurhinder te voorkomen. Een sifon, ook wel bekend als waterslot of zwanenhals, zorgt ervoor dat de gassen die geur veroorzaken worden afgesloten door afvoerwater. Dit voorkomt nare geurtjes in huis en zorgt voor een prettige leefomgeving.

Een sifon werkt op basis van een eenvoudig principe. Het afvoerwater stroomt de sifon binnen en vult deze gedeeltelijk. Door de vorm van de sifon ontstaat er een waterbarrière tussen de afvoer en de woonruimte, waardoor de vieze geuren niet kunnen ontsnappen. Hierdoor wordt geurhinder effectief voorkomen.

Daarnaast is het ook aan te raden om een sifon te kiezen waarop een aflaatschroef aanwezig is. Hiermee kun je de sifon eenvoudig reinigen in geval van verstopping. De aflaatschroef maakt het mogelijk om de sifon te openen en eventuele blokkades te verwijderen, waardoor de afvoer weer goed kan doorstromen. Dit is vooral handig omdat de sifon vaak de eerste plaats is waar verstoppingen optreden, omdat het water een vreemde beweging moet maken door de bochtige vorm van de sifon.

Door het gebruik van een sifon wordt de geurhinder bij het aanleggen van een riool dus effectief voorkomen. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een sifon rekening houdt met de aanwezigheid van een aflaatschroef, zodat je eventuele verstoppingen gemakkelijk kunt verhelpen. Op deze manier kun je genieten van een schoon en probleemloos afvoersysteem.

Sifon voordelenSifon toepassingen
Voorkomt geurhinderBadkamer
Biedt mogelijkheid tot reinigingKeuken
Verzamelt vast afvalWastafels
Voorkomt terugstroming van afvalwaterWC

Tips voor het voorkomen van verstoppingen bij riool aanleggen

Verstoppingen kunnen voor veel ongemak en schade zorgen bij een nieuw aangelegd riool. Gelukkig zijn er enkele tips die kunnen helpen om verstoppingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het rioolsysteem probleemloos functioneert. Hieronder hebben we de belangrijkste tips op een rijtje gezet.

Respecteer de juiste diameter van de buizen

Bij het aanleggen van een riool is het van cruciaal belang om de juiste diameter van de buizen te respecteren. Een buis met een te grote diameter kan namelijk leiden tot verstoppingen. Zorg ervoor dat je de juiste diameter kiest op basis van het type afvoersysteem dat je gebruikt. Dit zorgt voor een optimale doorstroom van het afvalwater en minimaliseert de kans op verstoppingen.

Leg de buizen onder de juiste hellingsgraad

Een andere belangrijke tip is om de buizen onder de juiste hellingsgraad te leggen. Dit zorgt ervoor dat het afvalwater goed kan wegstromen en voorkomt ophoping van vuil en verstoppingen. Zorg ervoor dat de buizen voldoende afschot hebben, zodat het water vrij kan stromen en er geen stilstaand water ontstaat.

Vermijd scherpe bochten en het mengen van verschillende soorten buizen

Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om scherpe bochten in het rioolsysteem te vermijden. Deze bochten kunnen ervoor zorgen dat vuil en afval blijven hangen, waardoor verstoppingen ontstaan. Daarnaast is het ook verstandig om dezelfde soort buizen te gebruiken in het hele rioolsysteem. Het mengen van verschillende materialen kan leiden tot ongelijke slijtage en verstoppingen.

“Een goed aangelegd rioolsysteem met de juiste diameter en hellingsgraad kan verstoppingen voorkomen en zorgen voor een probleemloze afvoer van afvalwater.”

verstoppingen voorkomen

Met deze tips kun je verstoppingen voorkomen en ervoor zorgen dat het riool efficient functioneert. Het aanleggen van een rioolsysteem met de juiste diameter en hellingsgraad is essentieel om problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat je deze richtlijnen volgt bij het aanleggen van een nieuw rioolsysteem.

De rol van wetgeving bij riool aanleggen

Bij het aanleggen van een riool is het essentieel om rekening te houden met de geldende wetgeving. Tegenwoordig zijn er specifieke regels omtrent gescheiden riolering, waarbij regenwater moet worden gescheiden van ander afvalwater. Deze verplichting geldt niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar kan in de toekomst ook van toepassing zijn op bestaande woningen bij de aanleg van een gescheiden riolering

Het scheiden van afval- en hemelwater brengt verschillende voordelen met zich mee. Niet alleen is het ecologisch verantwoord, maar het biedt ook economische voordelen. Door het regenwater te scheiden, wordt de waterzuivering verbeterd en wordt het risico op overstromingen verminderd.

Voordelen van gescheiden riolering:
1. Verbeterde waterzuivering
2. Verminderd risico op overstromingen
3. Milieuvriendelijkere oplossing
4. Besparing van drinkwater

Het naleven van de wetgeving bij het aanleggen van een riool is daarom van groot belang. Het zorgt ervoor dat we duurzame en efficiënte afvalwatersystemen creëren die zowel het milieu als onze gemeenschappen ten goede komen.

De kosten van riool aanleggen

Het aanleggen van een riool brengt kosten met zich mee, en deze kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld liggen de kosten voor het aanleggen van een riool tussen de €900,- en €2.000,-. Deze kosten zijn gebaseerd op een nieuwbouw situatie, waarbij er nog geen bestaande riolering aanwezig is.

Voor het vervangen van bestaande riolering kunnen de kosten iets hoger zijn, gemiddeld tussen de €750,- en €3.000,-. Dit is afhankelijk van de complexiteit van het vervangingsproces en eventuele bijkomende werkzaamheden zoals het opgraven van bestaande leidingen.

Elk project is uniek en de exacte prijs van het aanleggen van een riool kan variëren. Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende aannemers om een idee te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen op basis van de prijs en de kwaliteit van de aangeboden diensten.

Daarnaast is het belangrijk om bij het aanleggen van een riool een Klic-melding te doen. Deze melding is verplicht wanneer je machinaal gaat graven en geeft inzicht in de locatie van bestaande kabels en leidingen. Het voorkomt schade en de bijbehorende kosten die kunnen ontstaan door het per ongeluk raken van deze ondergrondse infrastructuren.

“Het is belangrijk om offertes aan te vragen om een idee te krijgen van de kosten. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen op basis van prijs en kwaliteit.”

Voorbereidingen voor het aanleggen van riolering

Voordat we beginnen met het aanleggen van een riolering, zijn er verschillende voorbereidingen die we moeten treffen. Allereerst is het belangrijk om een Klic-melding aan te vragen, zodat we inzicht hebben in de bestaande kabels en leidingen. Zo voorkomen we onnodige schade of verstoring van het netwerk.

Een Klic-melding geeft ons belangrijke informatie over de ligging van kabels en leidingen in de grond. Dit is essentieel bij het plannen en uitvoeren van graafwerkzaamheden voor de aanleg van riolering. Het voorkomt ongelukken, schade aan infrastructuren en mogelijke boetes.

Daarnaast is het belangrijk om de locatie te bepalen waar de riolering moet worden aangelegd. Dit kan worden gedaan in overleg met een specialist, zoals een architect of loodgieter, om ervoor te zorgen dat de riolering op de juiste plek wordt geplaatst.

Het verzamelen van de benodigde materialen en gereedschap is ook een belangrijke stap in de voorbereiding. Zorg ervoor dat je alle benodigde rioolbuizen, fittingen, schroeven en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint met de aanleg.

Onderzoek van de bodemgesteldheid

Voordat de daadwerkelijke aanleg begint, is het belangrijk om de bodemgesteldheid te onderzoeken. Dit kan gedaan worden door een bodemonderzoek uit te voeren. Hiermee kunnen eventuele problemen, zoals grondwaterproblemen of instabiliteit van de bodem, vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt.

Het onderzoeken van de bodemgesteldheid is vooral belangrijk wanneer er extra maatregelen moeten worden genomen, zoals het verstevigen van de bodem of het aanbrengen van drainagesystemen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de riolering op een stevige en duurzame ondergrond wordt aangelegd.

voorbereidingen riool aanleggen

Door deze voorbereidingen zorgvuldig uit te voeren, leggen we een stevige basis voor een succesvolle aanleg van de riolering. We verminderen het risico op complicaties en zorgen ervoor dat het afvalwater probleemloos kan worden afgevoerd.

Graafwerkzaamheden voor het aanleggen van riolering

Bij het aanleggen van een riolering is een van de eerste stappen het uitvoeren van graafwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn essentieel om de sleuf te creëren waarin de rioleringsbuizen worden geplaatst. Hierbij moet rekening worden gehouden met enkele belangrijke overwegingen, zoals het markeren van de sleufroute, het graven van de sleuf en het controleren van de helling.

Sleufroute markeren

Voordat we beginnen met graven, is het belangrijk om de sleufroute zorgvuldig te markeren. Dit kan worden gedaan met behulp van piketpaaltjes en een markeringsverf. Door de sleufroute duidelijk te markeren, kunnen we ervoor zorgen dat de graafwerkzaamheden nauwkeurig worden uitgevoerd en dat de rioleringsbuizen op de juiste locatie worden geplaatst.

Graaf de sleuf

Nadat de sleufroute is gemarkeerd, kunnen we beginnen met het graven van de sleuf. Dit kan handmatig worden gedaan met een schop of met behulp van een graafmachine. Het is belangrijk om de sleuf op de juiste diepte en breedte te graven, volgens de vastgestelde markeringslijnen. Dit zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor de rioleringsbuizen en dat ze op de juiste manier kunnen worden geplaatst.

Controleer de helling

De helling van de sleuf is een cruciale factor bij het aanleggen van riolering. Een goede helling zorgt ervoor dat het afvalwater efficiënt kan worden afgevoerd. Het is belangrijk om de juiste helling te berekenen op basis van de vereisten van het afvoersysteem. Dit kan worden gedaan met behulp van een waterpas en meetinstrumenten. Door de helling zorgvuldig te controleren en aan te passen indien nodig, kunnen we ervoor zorgen dat het afvalwater probleemloos wordt afgevoerd.

Na het uitvoeren van de graafwerkzaamheden zijn we klaar om verder te gaan met het aanleggen van de riolering. In de volgende sectie zullen we bespreken hoe de rioleringsbuizen worden geplaatst en verbonden.

Aanleggen van rioleringsbuizen

Nadat we de sleuf hebben gegraven, is het tijd om de rioleringsbuizen aan te leggen. We beginnen bij de aansluiting op het hoofdriool en leggen de eerste buis in de sleuf. Vervolgens verbinden we de rioleringsbuizen met verbindingsstukken en zorgen we ervoor dat de verbindingen goed vastzitten. Om inspectie en verstoppingsdetectie mogelijk te maken, plaatsen we ook inspectieputten op strategische punten langs de rioleringslijn.

Het aanleggen van de rioleringsbuizen is een cruciale stap in het rioolproces. Het zorgt ervoor dat het afvalwater op een efficiënte en betrouwbare manier wordt afgevoerd. Door de buizen correct aan te leggen en ervoor te zorgen dat alle verbindingen stevig zijn, minimaliseren we het risico op lekkages en verstoppingen. De inspectieputten bieden de mogelijkheid om de rioleringslijn regelmatig te controleren en eventuele problemen snel te detecteren en op te lossen.

Met het aanleggen van de rioleringsbuizen leggen we letterlijk de fundering voor een goed functionerend rioolsysteem. Het is een essentiële stap in het creëren van een probleemloos afvalwatersysteem dat voldoet aan de vereisten en normen van de wetgeving. Door de juiste buisdiameter te gebruiken, de eerste buis op de juiste manier te leggen en inspectieputten te plaatsen, leggen we de basis voor een duurzaam en efficiënt rioolstelsel.

Verbindingen maken bij riool aanleggen

Nadat we de rioleringsbuizen hebben gelegd, is het tijd om de verbindingen te maken. Dit is een cruciale stap bij het aanleggen van een riool, omdat het zorgt voor een solide en duurzaam afvalwatersysteem. Bij het maken van de verbindingen is het belangrijk om de juiste materialen en technieken te gebruiken om lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat het systeem goed functioneert.

Een essentieel onderdeel bij het maken van de verbindingen is het gebruik van PVC-lijm. Deze lijm is speciaal ontworpen om PVC-buizen stevig aan elkaar te hechten. Breng de PVC-lijm gelijkmatig aan op de uiteinden van zowel de buizen als de verbindingsstukken. Zorg ervoor dat de lijm goed verdeeld is en dat alle oppervlakken bedekt zijn.

Nadat de PVC-lijm is aangebracht, verbind je de buizen en verbindingsstukken stevig met elkaar. Let op de juiste positionering en zorg ervoor dat ze goed op elkaar aansluiten. Het is belangrijk om de verbindingen voorzichtig aan te drukken en ervoor te zorgen dat ze stevig vastzitten. Dit zorgt ervoor dat de verbindingen waterdicht zijn en dat er geen lekkages kunnen optreden.

Controleer zorgvuldig op eventuele lekkages na het maken van de verbindingen. Loop het gehele systeem na en inspecteer alle verbindingen om er zeker van te zijn dat er geen water sijpelt. Als je een lekkage ontdekt, maak dan de verbinding los en breng opnieuw PVC-lijm aan om de verbinding te herstellen. Het is belangrijk om lekkages direct te verhelpen om schade aan het rioolsysteem en de omliggende grond te voorkomen.

Het maken van de verbindingen is een cruciale stap bij het aanleggen van een riool. Door zorgvuldig gebruik te maken van PVC-lijm en regelmatige controles uit te voeren op lekkages, zorgen we ervoor dat het rioolsysteem betrouwbaar en probleemloos functioneert.

Aansluiting op het hoofdriool bij riool aanleggen

Nadat we de rioleringsbuizen hebben geplaatst en de verbindingen hebben gemaakt, is het tijd om de aansluiting op het hoofdriool te realiseren. Dit is een cruciaal onderdeel van het riool aanleggen, omdat het ervoor zorgt dat het afvalwater op de juiste manier wordt afgevoerd. Het is belangrijk om dit zorgvuldig en nauwkeurig te doen om lekkages te voorkomen.

Om de aansluiting te maken, beginnen we met het maken van een opening in het hoofdriool op de gewenste locatie. Hiervoor gebruiken we geschikt gereedschap dat compatibel is met het type rioleringsbuis dat we gebruiken. Vervolgens verbinden we de rioleringsbuis stevig met het hoofdriool met behulp van verbindingsstukken en PVC-lijm. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de verbinding stevig en waterdicht is om eventuele lekkages te voorkomen.

Na het maken van de verbinding controleren we grondig op mogelijke lekkages. Dit kan gedaan worden door visueel te inspecteren of er geen scheuren, gaten of losse verbindingen zijn. Het is ook slim om water in het rioolsysteem te laten lopen en te controleren of er geen waterlekkage optreedt. Een waterdichte aansluiting is van groot belang om ervoor te zorgen dat het afvalwater veilig wordt afgevoerd naar het hoofdriool.

Het controleren op lekkages is een essentiële stap bij het aanleggen van het rioolsysteem omdat het voorkomt dat afvalwater in de grond sijpelt en mogelijke schade veroorzaakt. Door grondig te controleren en eventuele lekkages tijdig te verhelpen, zorgen we ervoor dat het rioolsysteem efficiënt en betrouwbaar functioneert.

Voordelen van een goede aansluiting op het hoofdrioolProblemen bij een slechte aansluiting
– Efficiënte afvoer van afvalwater– Risico op lekkage van afvalwater in de grond
– Voorkomen van verstoppingen– Geurhinder door onjuiste aansluiting
Duurzaam afvalwatersysteem– Minder efficiënte afvoer van afvalwater

Afwerking en verdichting van de sleuf bij riool aanleggen

Na het aanleggen van de riolering is het tijd om de afwerking te voltooien. We vullen de sleuf geleidelijk aan met grond en stampen deze stevig aan om verzakkingen te voorkomen. Het is van groot belang dat de sleuf goed verdicht wordt, zodat de rioleringsbuizen niet kunnen verschuiven of verzakken. Op deze manier wordt de stabiliteit van het rioolsysteem gegarandeerd.

Na het verdichten van de sleuf is het noodzakelijk om de afvoer van het afvalwater te controleren. Dit doen we door water door het rioleringsstelsel te laten stromen en te kijken of het probleemloos wegloopt. Eventuele verstoppingen of andere problemen kunnen op deze manier snel worden opgemerkt en verholpen.

Om het terrein er netjes uit te laten zien, is het belangrijk om beschadigingen aan bestrating, gras of tuinbedden te repareren. We zorgen voor een goede afwerking van het gebied waar de rioleringswerken zijn voltooid. Hierbij kunnen we gebruik maken van geschikt materiaal om ervoor te zorgen dat alles weer mooi op elkaar aansluit. Op deze manier wordt het terrein in originele staat hersteld en kunnen bewoners weer volop genieten van een probleemloze riolering.

FAQ

Wat zijn de belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het aanleggen van een riool?

Bij het aanleggen van een riool is het belangrijk om rekening te houden met de juiste diameter van de buizen, het gebruik van een sifon om geurhinder te voorkomen, het leggen van de buizen onder de juiste hellingsgraad om verstoppingen te voorkomen, het volgen van de wetgeving en het scheiden van regenwater van ander afvalwater.

Hoe kies ik de juiste diameter van de buizen bij het aanleggen van een riool?

De juiste diameter van de buizen varieert afhankelijk van het type afvoersysteem. Voor lekwaterafvoer van een cv is de diameter bijvoorbeeld 32-40 mm, wastafels en douches hebben een diameter van 40-50 mm, en een toilet heeft een diameter van 90-110 mm. Het is ook belangrijk om de grootste diameter te gebruiken bij het aansluiten van meerdere apparaten op dezelfde afvoer om verstoppingen te voorkomen.

Wat is de rol van een sifon bij het aanleggen van een riool?

Een sifon, ook wel bekend als waterslot of zwanenhals, wordt gebruikt om geurhinder te voorkomen. Het zorgt ervoor dat de gassen die geur veroorzaken worden afgesloten door afvoerwater. Het is ook handig om een sifon te kiezen met een aflaatschroef, zodat deze gereinigd kan worden in geval van verstopping.

Wat zijn enkele tips voor het voorkomen van verstoppingen bij het aanleggen van een riool?

Het is belangrijk om de juiste diameter van de buizen te respecteren en de buizen onder de juiste hellingsgraad te leggen. Het vermijden van scherpe bochten en het niet mengen van verschillende soorten buizen kan ook helpen bij het voorkomen van verstoppingen.

Hoe speelt wetgeving een rol bij het aanleggen van een riool?

Volgens de wetgeving moeten regenwater en ander afvalwater worden gescheiden, zowel bij nieuwbouw als bij bestaande woningen. Het scheiden van afval- en hemelwater is ecologisch en economisch voordelig, omdat het de waterzuivering verbetert en het risico op overstromingen verkleint.

Wat zijn de kosten van het aanleggen van een riool?

De kosten van riool aanleggen variëren, maar gemiddeld liggen ze tussen de €900,- en €2.000,-. Voor het vervangen van bestaande riolering kunnen de kosten iets hoger zijn, gemiddeld tussen de €750,- en €3.000,-. Het is verstandig om offertes aan te vragen om de exacte prijs te weten te komen.

Welke voorbereidingen moeten worden getroffen voordat wordt begonnen met het aanleggen van een riolering?

Het is belangrijk om een Klic-melding aan te vragen om inzicht te krijgen in de bestaande kabels en leidingen. Daarnaast moet de locatie worden bepaald, moeten de benodigde materialen en gereedschap worden verzameld en moet de bodemgesteldheid worden onderzocht.

Hoe moet ik te werk gaan bij de graafwerkzaamheden voor het aanleggen van een riolering?

Om te beginnen, markeer de sleufroute en graaf de sleuf volgens de markering. Zorg ervoor dat de sleuf de juiste helling heeft voor een goede afvoer van het afvalwater. Het kan ook handig zijn om proefsleuven te graven om de bestaande kabels en leidingen te lokaliseren.

Hoe leg ik de rioleringsbuizen aan bij het aanleggen van een riool?

Begin bij de aansluiting op het hoofdriool en leg de eerste buis in de sleuf. Verbind vervolgens de rioleringsbuizen met verbindingsstukken en zorg ervoor dat de verbindingen goed vastzitten. Plaats ook inspectieputten langs de rioleringslijn voor inspectie en verstoppingsdetectie.

Hoe maak ik verbindingen bij het aanleggen van een riool?

Breng PVC-lijm aan op de uiteinden van de buizen en verbindingsstukken en zorg ervoor dat de verbindingen goed vastzitten. Controleer zorgvuldig op eventuele lekkages om te voorkomen dat afvalwater in de grond sijpelt.

Hoe maak ik een aansluiting op het hoofdriool bij het aanleggen van een riool?

Maak een opening in het hoofdriool en verbind de rioleringsbuis stevig met behulp van verbindingsstukken en PVC-lijm. Controleer opnieuw op eventuele lekkages om te zorgen voor een waterdichte verbinding.

Wat moet ik doen na het aanleggen van de riolering?

Vul de sleuf geleidelijk aan met grond en stamp deze stevig aan om verzakkingen te voorkomen. Controleer vervolgens de afvoer van het afvalwater en herstel het terrein door beschadigde bestrating, gras of tuinbedden te repareren. Zorg ervoor dat het gebied er netjes uitziet na het voltooien van de rioleringswerken.

Geen spoed en benieuwd naar de kosten?

lekdetectie

Lekdetectie

Heeft u last van lekkage? Onze lekdetectie experts vinden snel de oorzaak zonder onnodige schade. Efficiënt en nauwkeurig.

Deelrenovatie

Deelrenovatie

Ontdek hoe deelrenovatie uw rioleringsproblemen kan oplossen, zonder de hinder en overlast van traditionele renovatiemethoden. Als RioolontstoppenProf zijn wij gespecialiseerd in deelrenovatie en bieden wij efficiënte oplossingen voor uw rioleringsproblemen. Lees...

Gasdetectie

Gasdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, uw specialistische partner voor gasdetectie en rioolontstoppingen. Wij zijn toegewijd aan het waarborgen van uw veiligheid en het beschermen van uw waardevolle eigendommen. Met onze jarenlange ervaring en een team van ervaren...

Rookdetectie

Rookdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, het bedrijf dat bekend staat om professionele rookinspectie om stankoverlast en rioolproblemen aan te pakken. Onze spoedservice is 24/7 beschikbaar in heel Nederland. In dit artikel zullen we uitleggen wat rookdetectie is en hoe het...

stankdetectie

Stankdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, dé expert in stankdetectie en stankverwijdering in heel Nederland. Heeft u last van vervelende stankproblemen in uw huis? Wij bieden geavanceerde stankinspectie en stankverwijderingsservices om snel en effectief de oorzaak van de...

Vaatwasser ontstoppen

Vaatwasser ontstoppen

Heb je problemen met een verstopte vaatwasser en wil je weten hoe je deze effectief kunt ontstoppen? Dan is dit artikel precies wat je zoekt! Wij delen handige tips en tricks om verstoppingen te verhelpen, zodat je vaatwasser weer schoon en goed functionerend is....

Wasmachine ontstoppen

Wasmachine ontstoppen

Heeft u ooit te maken gehad met een verstopte wasmachine? Dan weet u hoe vervelend dit kan zijn. Gelukkig staan wij van RioolontstoppenProf voor u klaar om het probleem op te lossen. Wij bieden onze diensten aan in heel Nederland en hebben 24/7 een spoedservice...

Wasbak ontstoppen

Wasbak ontstoppen

Heeft u last van een verstopte wasbak? Wij begrijpen hoe vervelend dit kan zijn. Een verstopte wasbak kan voor veel ongemak zorgen en zelfs leiden tot waterschade in uw woning. Gelukkig zijn er effectieve manieren om verstoppingen in uw gootsteen te verhelpen. Als...

Droger ontstoppen

Droger ontstoppen

Bij het gebruik van een wasdroger kan het voorkomen dat deze verstopt raakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, van een vies filter tot een verstopte luchtafvoerslang of condenswaterafvoer. Het is belangrijk om snel te handelen om schade aan je droger te...

Doucheputje ontstoppen

Doucheputje ontstoppen

Heb jij last van een verstopt doucheputje? Dit is een veelvoorkomend probleem dat met de juiste aanpak gemakkelijk kan worden verholpen. In dit artikel delen wij onze handige tips en adviezen om het doucheputje snel en gemakkelijk te ontstoppen, zodat je weer kunt...

20-icon

Jaar ervaring als ontstopper

Het vertrouwde adres van vele klanten.

De expertise van ontstoppingsdiensten

Effectieve oplossing bij al uw afvoer- en rioolproblemen. 

 

24/7 bereikbaar

Bij spoed kunt t u ons dag en nacht bereiken. Wij werken 365 dagen per jaar!

Z

Direct opgelost

Wij komen snel langs en lossen het probleem direct op. Een klus is in één keer geklaard bij ons!

Best beoordeeld

Onze klanten waarderen ons werk en beoordelen ons als uitstekend! 

Call Now Button