★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen? Schakel snel een ontstoppingsbedrijf in!
 •  24/7 spoedservice
 • Deskundige rioolexperts
 • Vakmanschap gegarandeerd
 • Door heel Nederland
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Probleem snel opgelost
 • Geen voorrijkosten of parkeerkosten
 • Garantie op onze diensten
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Helder in de kosten
 • Scherpe tarieven
 • In 1 keer probleem opgelost

Voor ontstoppingen, rioolproblemen, lekkages en alle loodgieterwerkzaamheden kunt u bij ons terecht!

Geen spoed en benieuwd naar de kosten?

Welkom bij RioolontstoppenProf, uw specialist in het ontstoppen van rioleringen. Wij zijn er om u te helpen bij het verhelpen van rioolverstoppingen en het ontstoppen van uw riolering. Onze professionele diensten zijn beschikbaar in heel Nederland en we bieden een spoedservice die 24/7 bereikbaar is. In dit artikel zullen we uitleggen hoe wij te werk gaan bij het ontstoppen van een riool en geven we advies over het zelf ontstoppen van een riool.

Als u te maken heeft met een verstopt riool, begrijpen we dat dit een urgent probleem is dat direct aangepakt moet worden. Daarom bieden wij een spoedservice die 24/7 beschikbaar is. Wanneer u ons belt, staan we binnen korte tijd bij u voor de deur om de verstopping te verhelpen. Onze ervaren en gecertificeerde loodgieters werken snel en efficiënt om het probleem op te lossen. Het beste van alles is dat wij geen voorrijkosten berekenen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Belangrijke punten om te onthouden:

 • RioolontstoppenProf is gespecialiseerd in het ontstoppen van rioleringen.
 • Wij bieden een spoedservice die 24/7 beschikbaar is voor verstoppingen en lekkages.
 • Bij het ontstoppen van een riool maken wij gebruik van verschillende methodes, waaronder hogedrukreinigers, ontstoppingsveren en ploppers.
 • Het zelf ontstoppen van een riool vereist voorzichtigheid en kennis van de juiste methodes.
 • Als u te maken heeft met hardnekkige rioolverstoppingen, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

24/7 spoedservice bij verstoppingen en lekkages

Bij RioolontstoppenProf begrijpen we dat verstoppingen en lekkages direct aangepakt moeten worden. Daarom bieden wij een spoedservice die 24/7 beschikbaar is. Wanneer u ons belt, staan wij binnen korte tijd bij u voor de deur om de ontstopping te verhelpen. Onze loodgieters zijn ervaren en gecertificeerd, waardoor ze snel en efficiënt te werk gaan om het probleem op te lossen. Bovendien berekenen wij geen voorrijkosten, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

U kunt altijd op ons rekenen, ongeacht het tijdstip van de dag of de nacht. Of het nu gaat om een verstopte afvoer, een verstopt toilet of een lekkage, onze spoedservice staat paraat om het probleem snel op te lossen. Ons team van experts is goed uitgerust en heeft de juiste apparatuur om effectief te werk te gaan.

Wij begrijpen dat een verstopping of lekkage voor veel stress kan zorgen. Daarom streven wij ernaar om snel ter plaatse te zijn en het probleem snel en vakkundig op te lossen. Onze klanttevredenheid staat voorop en daarom bieden wij een uitstekende service die altijd beschikbaar is wanneer u ons nodig heeft.

“Onze spoedservice staat 24/7 voor u klaar om verstoppingen en lekkages direct te verhelpen. Bel ons en wij zijn binnen korte tijd ter plaatse om het probleem op te lossen zonder voorrijkosten.”

Wij begrijpen dat u snel weer gebruik wilt kunnen maken van uw riolering en dat u niet wilt wachten op een loodgieter. Daarom hebben wij onze spoedservice opgezet, zodat wij u direct kunnen helpen. Onze expertise en efficiëntie stellen ons in staat om het probleem snel te diagnosticeren en een passende oplossing te bieden. U kunt erop vertrouwen dat uw verstopping of lekkage snel en professioneel wordt opgelost.

Onze spoedservice omvat:

 • 24/7 beschikbaarheid voor spoedgevallen
 • Snel ter plaatse
 • Ervaring en expertise
 • Efficiënte oplossingen
 • Geen voorrijkosten

Wij streven ernaar om u zo snel mogelijk te helpen en een langdurige oplossing te bieden voor uw rioolproblemen. Onze klanten kunnen altijd rekenen op de hoogste kwaliteit service en vakmanschap. Neem vandaag nog contact met ons op voor onze spoedservice bij verstoppingen en lekkages.

Methodes van ontstoppen

Bij het ontstoppen van een riool maken wij gebruik van verschillende methodes. Een van de meest effectieve methodes is het gebruik van een hogedrukreiniger. Met deze krachtige reiniger kunnen we de verstopping wegspuiten. Daarnaast kunnen we ook gebruik maken van een ontstoppingsveer om het afval los te maken en de doorgang te herstellen. Een plopper kan ook effectief zijn bij het ontstoppen van afvoeren. Het gebruik van soda kan helpen bij het ontstoppen van doucheputjes, wastafels en gootstenen.

Hieronder hebben we een overzicht van de verschillende methodes:

MethodeWerkwijze
HogedrukreinigerMet een krachtige waterstraal de verstopping wegspuiten
OntstoppingsveerMet een flexibele veer het afval losmaken en de doorgang herstellen
PlopperMet behulp van druk de verstopping losmaken
SodaDe ontvettende werking van soda gebruiken om afval los te maken

Het is belangrijk om te weten welke methode het beste werkt voor uw specifieke situatie, daarom raden wij aan om contact met ons op te nemen voor advies.

Do’s en Dont’s van zelf ontstoppen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf een riool te ontstoppen, zijn er enkele do’s en dont’s waar u rekening mee moet houden.

Do’s:

 • Gebruik beschermende kleding en handschoenen om uzelf te beschermen tegen vuil en bacteriën.
 • Gebruik de juiste ontstoppingsmiddelen en pas ze op de juiste manier toe.

Voorbeelden van geschikte ontstoppingsmiddelen:

 • Soda: kan helpen bij het ontstoppen van doucheputjes, wastafels en gootstenen.
 • Ontstoppingsveer: handig bij het losmaken van afval en het herstellen van de doorgang.
 • Plopper: effectief bij het ontstoppen van afvoeren.

Het is sterk af te raden om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de leidingen en het milieu.

Dont’s:

 • Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen.
 • Forceer geen materialen of gereedschappen in het riool.
 • Probeer niet te ontstoppen als u niet zeker bent van de juiste aanpak.

Het beste is om bij twijfel altijd een professional in te schakelen om het riool te ontstoppen. Zij hebben de kennis, ervaring en juiste gereedschappen om het probleem veilig en effectief op te lossen.

zelf riool ontstoppen

Locatie riool verstopping opsporen

Het opsporen van de locatie van een rioolverstopping is essentieel voor het effectief ontstoppen van het riool. Er zijn verschillende tekenen die wijzen op een verstopping, zoals borrelend water in de gootsteen of een slechte afvoer van water.

Het is belangrijk om een specialistisch ontstoppingsbedrijf in te schakelen, zoals RioolontstoppenProf, om de locatie van de verstopping te vinden en het riool te ontstoppen. Het doorspoelen van de rioolaansluitingen kan helpen om de bron van de verstopping te vinden. Als er nog steeds een verstopping is, is het verstandig om contact met ons op te nemen voor professionele hulp.

Onze ervaren vakmensen zullen de nodige technieken en apparatuur gebruiken om de locatie van de verstopping accuraat op te sporen. Door middel van camera-inspectie kunnen we het riool van binnenuit bekijken en vaststellen waar de blokkade zich bevindt. Dit helpt ons bij het gericht ontstoppen van het riool, waardoor we efficiënt te werk kunnen gaan en verdere schade kunnen voorkomen.

Wanneer u onze professionele hulp inschakelt, kunt u erop vertrouwen dat wij de juiste methodes en expertise gebruiken om uw rioolverstopping op te sporen en te ontstoppen. Twijfel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor het ontstoppen van uw riool.

Riool ontstoppen met een hogedrukreiniger

Het ontstoppen van een riool kan soms een lastige klus zijn. Gelukkig zijn er verschillende methodes beschikbaar om verstoppingen te verwijderen. Een van de meest effectieve en krachtige methodes is het gebruik van een hogedrukreiniger. Bij RioolontstoppenProf maken wij gebruik van professionele hogedrukreinigers om rioolverstoppingen te verhelpen.

Met een hogedrukreiniger spuiten we met hoge waterdruk de verstopping weg. Deze methode is ideaal voor het verwijderen van vastzittende afvalresten, vetophopingen en andere obstakels in het riool.

Het is echter belangrijk om de hogedrukreiniger zorgvuldig en op de juiste manier toe te passen om schade aan de leidingen te voorkomen. Daarom raden we aan om eerst andere methodes, zoals het gebruik van een veer of plopper, te proberen voordat u overgaat op het gebruik van een hogedrukreiniger.

Als u niet zeker bent van de beste aanpak voor uw rioolverstopping, kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies. Onze ervaren vakmensen helpen u graag verder.

Voordelen van riool ontstoppen met een hogedrukreinigerNadelen van riool ontstoppen met een hogedrukreiniger
 • Snel en effectief
 • Krachtige verwijdering van verstoppingen
 • Geen chemicaliën nodig
 • Potentieel risico op schade aan de leidingen als het verkeerd wordt toegepast
 • Niet geschikt voor alle soorten verstoppingen
 • Professionele kennis en ervaring vereist voor veilig gebruik

Het ontstoppen van een riool met een hogedrukreiniger kan een effectieve oplossing zijn voor hardnekkige verstoppingen. Echter, als u twijfelt of het gebruik van een hogedrukreiniger geschikt is voor uw specifieke situatie, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Onze vakmensen bij RioolontstoppenProf hebben de expertise om verstoppingen op een veilige en efficiënte manier te verwijderen.

Riool ontstoppen met ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een handige tool bij het ontstoppen van een riool. Bij RioolontstoppenProf gebruiken wij ontstoppingsveren om verstoppingen te verhelpen. De flexibele veer kan gemakkelijk in de afvoer worden geduwd om het afval los te maken en de doorgang te herstellen. Het is belangrijk om de afvoerbuizen snel na gebruik van de veer door te spoelen om te voorkomen dat het afval opnieuw vast komt te zitten. Het gebruik van soda in combinatie met de ontstoppingsveer kan ook zeer effectief zijn bij het ontstoppen van een riool.

riool ontstoppen met ontstoppingsveer

Riool ontstoppen met ontstoppingsveerVoordelenNadelen
Makkelijk in gebruikBreekt afval losNiet geschikt voor alle verstoppingen
FlexibelKan de doorgang herstellenVereist enige fysieke inspanning
Kan gecombineerd worden met sodaRelatief goedkoopVereist enige techniek om effectief te gebruiken

Riool ontstoppen met een plopper

Een verstopt riool kan voor veel overlast zorgen. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve methode om verstoppingen in afvoeren te verhelpen: de plopper. Bij RioolontstoppenProf maken wij gebruik van ploppers om riolen te ontstoppen en de waterdoorstroming te herstellen.

Met een plopper kunt u op een natuurlijke manier de verstopping losmaken. Plaats de zuignap van de plopper stevig op de wand van de afvoer en trek en duw een aantal keer krachtig aan de plopper. Door het vacuüm dat ontstaat, wordt de lucht- en waterdruk verplaatst, waardoor de verstopping kan loskomen. Het is belangrijk om de plopper alleen verticaal te gebruiken om geen schade aan de leidingen te veroorzaken.

Na het gebruik van de plopper is het essentieel om de afvoer goed door te spoelen met water. Dit spoelt de losgekomen verstopping weg en zorgt ervoor dat de waterdoorstroming weer normaal wordt. Het is ook mogelijk om soda toe te voegen aan het doorspoelwater. Soda heeft ontvettende eigenschappen en kan helpen om de laatste resten afval los te maken.

Hoewel de plopper een effectieve methode is voor het ontstoppen van een riool, kan het zijn dat een verstopping te hardnekkig is om zelf op te lossen. In dat geval adviseren wij om professionele hulp in te schakelen. Onze ervaren loodgieters bij RioolontstoppenProf zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur en kunnen zelfs de meest hardnekkige verstoppingen verhelpen.

Neem gerust contact met ons op voor advies of het maken van een afspraak voor het ontstoppen van uw riool. Wij staan voor u klaar om uw rioolproblemen snel en vakkundig op te lossen.

Riool ontstoppen met soda

Soda kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het ontstoppen van een riool. Het is belangrijk om de soda in de afvoer te schepen en een paar minuten te laten intrekken voordat u de afvoer doorspoelt met kokend water. Dit proces kan een aantal keren worden herhaald voor het beste resultaat. Soda heeft een ontvettende werking en kan helpen bij het loslaten van zeepresten en haren in de afvoer. Het kan worden gebruikt bij het ontstoppen van doucheputjes, wastafels en gootstenen. Als het ontstoppen met soda niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u altijd contact met ons opnemen voor professionele hulp.

Gebruik deze middelen niet

Het gebruik van ontstoppingsmiddelen die in bouwmarkten of supermarkten verkrijgbaar zijn, wordt sterk afgeraden. Deze chemische middelen kunnen schade veroorzaken aan de leidingen en het milieu. Daarnaast vervuilen ze het water dat in het hoofdriool terechtkomt.

Het is verstandiger om een professioneel ontstoppingsbedrijf zoals RioolontstoppenProf in te schakelen om het riool te ontstoppen. Wij werken op een verantwoorde en professionele manier om het probleem op te lossen zonder schade te veroorzaken. Onze vakmensen zijn ervaren en gecertificeerd.

Schakel hulp in bij hardnekkige rioolverstoppingen

Heeft u te maken met een hardnekkige rioolverstopping die u niet zelf kunt oplossen? Dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Bij RioolontstoppenProf hebben we ervaren loodgieters die gespecialiseerd zijn in het ontstoppen van riool.

Wij begrijpen dat een verstopt riool voor veel overlast kan zorgen, daarom garanderen wij een snelle en efficiënte oplossing voor uw verstopping. Onze experts maken gebruik van geavanceerde technieken en gereedschappen om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen te verwijderen.

Bovendien bieden wij een garantie van 3 maanden op onze diensten, zodat u verzekerd bent van een langdurige oplossing. Ons doel is om uw riool volledig te ontstoppen en ervoor te zorgen dat het probleem niet terugkeert in de nabije toekomst.

Wacht niet langer met het ontstoppen van uw riool en neem vandaag nog contact met ons op. Onze vriendelijke en professionele medewerkers staan klaar om u te helpen bij het oplossen van uw hardnekkige rioolverstopping. Voorkom verdere overlast en schade aan uw woning en laat het ontstoppen over aan de experts van RioolontstoppenProf.

FAQ

Hoe kan ik een riool ontstoppen?

Riool ontstoppen kan op verschillende manieren, zoals het gebruik van een hogedrukreiniger, ontstoppingsveer, plopper of soda. Het is echter aan te raden om bij ernstige verstoppingen een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Bieden jullie een spoedservice aan?

Ja, wij bieden een spoedservice aan die 24/7 beschikbaar is voor het verhelpen van verstoppingen en lekkages in de riolering.

Wat zijn de do’s en dont’s bij het zelf ontstoppen van een riool?

Enkele do’s zijn het gebruiken van beschermende kleding en handschoenen, het juiste ontstoppingsmiddel gebruiken en professionele hulp inschakelen bij twijfel. Dont’s zijn het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen en onbeschermde handelingen.

Hoe kan ik de locatie van een rioolverstopping opsporen?

Een specialistisch ontstoppingsbedrijf kan de locatie van een verstopping opsporen door middel van het doorspoelen van de rioolaansluitingen en andere technieken.

Hoe kan ik een riool ontstoppen met een hogedrukreiniger?

Het ontstoppen van een riool met een hogedrukreiniger kan effectief zijn, maar het is belangrijk om deze methode zorgvuldig toe te passen om schade aan de leidingen te voorkomen. Neem voor advies altijd contact met ons op.

Hoe kan ik een riool ontstoppen met een ontstoppingsveer?

Gebruik een ontstoppingsveer om het afval los te maken en de doorgang te herstellen. Spoel de afvoerbuizen goed door na gebruik om herverstopping te voorkomen.

Hoe kan ik een riool ontstoppen met een plopper?

Gebruik een plopper om de verstopping los te maken door herhaaldelijk aan de plopper te trekken. Spoel de afvoer goed door met water na gebruik.

Hoe kan ik een riool ontstoppen met soda?

Schep de soda in de afvoer, laat het een paar minuten intrekken en spoel vervolgens de afvoer door met kokend water. Herhaal dit proces indien nodig.

Kan ik ontstoppingsmiddelen uit de bouwmarkt gebruiken?

Het wordt sterk afgeraden om chemische ontstoppingsmiddelen uit bouwmarkten te gebruiken, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de leidingen en het milieu. Schakel een professioneel ontstoppingsbedrijf in voor verantwoorde en professionele hulp.

Wat moet ik doen bij hardnekkige rioolverstoppingen?

Bij hardnekkige rioolverstoppingen is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Onze ervaren loodgieters kunnen een snelle en efficiënte oplossing bieden en we bieden een garantie van 3 maanden voor een langdurige oplossing.

Geen spoed en benieuwd naar de kosten?

lekdetectie

Lekdetectie

Heeft u last van lekkage? Onze lekdetectie experts vinden snel de oorzaak zonder onnodige schade. Efficiënt en nauwkeurig.

Deelrenovatie

Deelrenovatie

Ontdek hoe deelrenovatie uw rioleringsproblemen kan oplossen, zonder de hinder en overlast van traditionele renovatiemethoden. Als RioolontstoppenProf zijn wij gespecialiseerd in deelrenovatie en bieden wij efficiënte oplossingen voor uw rioleringsproblemen. Lees...

Gasdetectie

Gasdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, uw specialistische partner voor gasdetectie en rioolontstoppingen. Wij zijn toegewijd aan het waarborgen van uw veiligheid en het beschermen van uw waardevolle eigendommen. Met onze jarenlange ervaring en een team van ervaren...

Rookdetectie

Rookdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, het bedrijf dat bekend staat om professionele rookinspectie om stankoverlast en rioolproblemen aan te pakken. Onze spoedservice is 24/7 beschikbaar in heel Nederland. In dit artikel zullen we uitleggen wat rookdetectie is en hoe het...

stankdetectie

Stankdetectie

Welkom bij RioolontstoppenProf, dé expert in stankdetectie en stankverwijdering in heel Nederland. Heeft u last van vervelende stankproblemen in uw huis? Wij bieden geavanceerde stankinspectie en stankverwijderingsservices om snel en effectief de oorzaak van de...

Vaatwasser ontstoppen

Vaatwasser ontstoppen

Heb je problemen met een verstopte vaatwasser en wil je weten hoe je deze effectief kunt ontstoppen? Dan is dit artikel precies wat je zoekt! Wij delen handige tips en tricks om verstoppingen te verhelpen, zodat je vaatwasser weer schoon en goed functionerend is....

Wasmachine ontstoppen

Wasmachine ontstoppen

Heeft u ooit te maken gehad met een verstopte wasmachine? Dan weet u hoe vervelend dit kan zijn. Gelukkig staan wij van RioolontstoppenProf voor u klaar om het probleem op te lossen. Wij bieden onze diensten aan in heel Nederland en hebben 24/7 een spoedservice...

Wasbak ontstoppen

Wasbak ontstoppen

Heeft u last van een verstopte wasbak? Wij begrijpen hoe vervelend dit kan zijn. Een verstopte wasbak kan voor veel ongemak zorgen en zelfs leiden tot waterschade in uw woning. Gelukkig zijn er effectieve manieren om verstoppingen in uw gootsteen te verhelpen. Als...

Droger ontstoppen

Droger ontstoppen

Bij het gebruik van een wasdroger kan het voorkomen dat deze verstopt raakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, van een vies filter tot een verstopte luchtafvoerslang of condenswaterafvoer. Het is belangrijk om snel te handelen om schade aan je droger te...

Doucheputje ontstoppen

Doucheputje ontstoppen

Heb jij last van een verstopt doucheputje? Dit is een veelvoorkomend probleem dat met de juiste aanpak gemakkelijk kan worden verholpen. In dit artikel delen wij onze handige tips en adviezen om het doucheputje snel en gemakkelijk te ontstoppen, zodat je weer kunt...

20-icon

Jaar ervaring als ontstopper

Het vertrouwde adres van vele klanten.

De expertise van ontstoppingsdiensten

Effectieve oplossing bij al uw afvoer- en rioolproblemen. 

 

24/7 bereikbaar

Bij spoed kunt t u ons dag en nacht bereiken. Wij werken 365 dagen per jaar!

Z

Direct opgelost

Wij komen snel langs en lossen het probleem direct op. Een klus is in één keer geklaard bij ons!

Best beoordeeld

Onze klanten waarderen ons werk en beoordelen ons als uitstekend! 

Call Now Button